Utvalgte Hoteller og Spisesteder: Sammen for å beholde det unike

Utvalgte Hoteller og Spisesteder, med sine lokaler i Sagparken på Harestua, har siden oppstarten i 2006 vært en sterk og pålitelig støttespiller for små og uavhengige aktører innen norsk hotell- og restaurantbransje. Organisasjonen har utviklet seg til å bli en sentral aktør som tilbyr et nettverk av støtte og samarbeid til bedrifter over hele landet – uten at disse må gi avkall på det som gjør dem unike.

Skrevet av: Hva skjer Harestua
Foto: Morten Holt

En modell for samarbeid og selvstendighet

Med et tydelig fokus på å støtte små aktører som ønsker å beholde sin egen identitet, har Utvalgte Hoteller og Spisesteder skapt en unik modell for samarbeid. Deres medlemsbedrifter består av frittstående hoteller og spisesteder som bevisst har valgt å stå utenfor de store kjedene for å tilby sine gjester noe autentisk og lokalt forankret.

Morten Laupstad, daglig leder i Utvalgte, beskriver organisasjonens modell som en “vinn-vinn-situasjon” for alle involverte. 
– Våre medlemmer ønsker å gi gjestene sine noe mer personlig og autentisk, samtidig som de ser verdien av å stå sammen i et fellesskap. Vi sørger for at de får tilgang til kunnskapsdeling, rådgivning og bedre avtaler med leverandører. Det styrker deres konkurranseevne, uten at de mister sin egenart, sier Laupstad.

Denne tilnærmingen gir små aktører muligheten til å fokusere på det de gjør best, å skape unike opplevelser, samtidig som de får dra nytte av ressursene og erfaringene fra et større nettverk.

– Les også: Lokker med bære- og konkurransekraft

Screenshot

Suverene suksesshistorier

Over årene har Utvalgte Hoteller og Spisesteder sett flere suksesshistorier blant medlemmene. Små hoteller og restauranter som kunne ha slitt alene i et konkurransepreget marked, har gjennom medlemskapet opplevd økt synlighet, bedre økonomiske rammevilkår, og mer effektiv drift.

– Vi har sett mange eksempler på hvordan fellesskapet i Utvalgte har gitt våre medlemmer en ny giv, fortsetter Laupstad. Når flere små aktører går sammen, oppnår de mer slagkraft og kan lettere håndtere utfordringene i markedet. Vår jobb er å forenkle hverdagen deres, slik at de kan konsentrere seg om å tilby unike og minneverdige opplevelser til sine gjester.

Bærekraft som nøkkel til suksess

Et av de viktigste områdene for Utvalgte Hoteller og Spisesteder er arbeidet med bærekraft, som organisasjonen ser på som avgjørende for fremtidens reiseliv. Bærekraft handler ikke bare om miljø, men også om økonomisk og sosial bærekraft. Organisasjonen jobber tett med medlemmene for å sikre at deres produkter og tjenester både møter dagens forventninger og fremtidens krav.

– Bærekraft er noe vi mener vil bli den største konkurransefordelen for våre medlemmer i årene som kommer. Gjester blir stadig mer bevisste på bærekraftige valg, og vi jobber for at våre medlemmer skal kunne tilby opplevelser som både er miljøvennlige og økonomisk bærekraftige. Fra energibruk til lokal matproduksjon, vi hjelper med å integrere bærekraftige løsninger i hele verdikjeden, sier Laupstad.

Fremtiden for små aktører

Med snart 20 års erfaring bak seg har Utvalgte Hoteller og Spisesteder vist at små, uavhengige aktører kan ha stor innflytelse i markedet, så lenge de har riktig støtte. Organisasjonen ser lyst på fremtiden og har som mål å fortsette å styrke sine medlemmers posisjon i markedet ved å kombinere innovasjon med respekt for lokal egenart.

– Vi er stolte av fellesskapet vi har bygget opp, vår styrke ligger i at vi skaper rom for samarbeid uten å gå på bekostning av det som gjør våre medlemmer spesielle. Sammen bygger vi ikke bare suksesshistorier, men vi former også fremtidens reiseliv i Norge, forteller Laupstad.

Del:

Finn ut mer