Ta en reise til stjernene med Astronomen.no

Hva Skjer Harestua er din nøkkel til å utforske det ufattelige universet og dykke inn i de fascinerende mysteriene som skjuler seg der oppe. Enten du er en erfaren astronom eller bare nysgjerrig på stjernehimmelen, vil Astronomen.no levere spennende oppdateringer, tips og innsikter som vil utvide horisonten din. Les mer her og begi deg ut på en kosmisk reise!

Hvem er Astronomen?

Vegard Rekaas astronomiske alterego, hvor han får lov til å leve ut sin drøm: Å verve hele verden til universets kuleste hobby: Astronomi. 

Hva gjør Astronomen og for hvem?

Astronomen lærer nybegynnere verdensromsinteresserte hvordan bruke et teleskop, og hjelper de som ikke kan ALT innen optikk, mekanikk og astrofysikk å velge et teleskop som passer dem best. 

Hvorfor er folk interessert i andre planeter, tror du? 

Andre planeter lærer oss noe om vår egen verden. Ved å bli kjent med likhetene, og ikke minst de rare ulikhetene, forstår vi bedre vår plass i verdensrommet. Og hva som skal til for at liv kan utvikles på en planet. 

Hva er det beste med å drive bedrift på Harestua?  

Alle som heier! Og som hjelper deg når du står fast 🙂 

Har du noe informasjon du vil tilføye? 

Når virkelig store stjerner dør, eksploderer de som en supernova. I det øyeblikket blir alle tyngre grunnstoffer produsert og kastet rundt i det tomme rommet. Disse tyngre atomene har siden samlet seg til en interstellar sky, som noen milliarder år senere ble til vår planet jorden – og oss! Vi er med andre ord laget av stjernestøv…

Finn ut mer på astronomen.no

Del:

Finn ut mer